Kennismakingsworkshop 'Coaching met paarden' Kennismakingsworkshop 'Coaching met paarden'
Voor iedereen die openstaat voor het ontvangen van de boodschap van het paard.


Equine Assisted Coaching is een unieke manier van ervarings- en oplossingsgericht leren, met de hulp van paarden. Het is een uiterst doeltreffend middel, zo blijkt uit onderzoek, dat snel helpt om tot de kern van een vraag te komen. Paarden laten zien en voelen wat jouw manier van communiceren is, wat je weerhoudt om het beste uit jezelf te halen en dus waar jouw leermogelijkheden liggen.


Waarom paarden?
Paarden leven in een kudde, hanteren een primaire manier van communiceren en zijn heel sensitief. Ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en reageren nauwkeurig en eenduidig op jouw gedrag, houding en intenties. Paarden reageren niet op weloverwogen gedachten, ze spiegelen jouw onbewuste uitstraling. Ze geven je informatie over hoe je in contact staat met jezelf en met anderen, oprecht en zonder oordeel over wie je bent en hoe je de dingen doet.

 

Hoe werkt coaching met paarden?
Tijdens de omgang met het paard werk je naast het paard. Er komen veel zaken op een natuurlijke manier aan de orde, zoals:

  • Non-verbale communicatie
  • Samenwerking
  • Leiderschap
  • Assertiviteit
  • Creativiteit
  • Probleemoplossend vermogen
  • Verantwoordelijkheid
  • Vertrouwen


De coach voert de sessie uit en vertaalt dat wat het paard laat zien, naar de praktijk. Samen met het paard, ondersteunt de coach jouw proces van bewustwording en persoonlijke groei. Ook heeft deze vorm van omgang met paarden een therapeutische werking bij verlies of andere ingrijpende gebeurtenissen. De sessie kan individueel zijn maar de workshop is ook zeer geschikt voor groepen, teams, kinderen, (echt)paren en gezinnen. Ervaring met paarden is niet nodig.

 

Als je de workshop zelf wilt ervaren, als je een specifieke vraag hebt of als je wilt weten of coaching met paarden geschikt is in jouw situatie, neem dan contact met ons op.

 

Flyer

Download de flyer van deze workshop.