Met paarden in balansMet paarden in balans
Intuïtief coachen en counsellen met behulp van paarden


Paarden zijn sociale wezens, ze zijn goudeerlijk en leven in het hier en nu. Ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en uitermate sensitief voor de innerlijke belevingswereld van de ander. Dit maakt dat ze ons wat te vertellen hebben en dat wij van ze kunnen leren. Daarom roepen we bij Equine Assisted Coaching en Counselling (EACC) de hulp in van paarden bij het coachen en counsellen van mensen.

Het paard als spiegel
Het paard dringt door tot de verschillende lagen van ons bewustzijn. Zo doorzien zij feilloos de verschillen tussen uiterlijk gedrag en onderliggende emoties. Ze geven inzicht in hoe jij handelt in bepaalde situaties in jouw leven, hoe jij omgaat met frustraties, leiderschap, grenzen stellen maar ook wat je beweegt, inspireert en plezier geeft. Het paard laat zien wie jij bent, zonder oordeel.

Coaching en counselling met paarden kan individueel zijn maar is ook zeer geschikt voor groepen, teams, kinderen, (echt)paren en gezinnen. Er is altijd sprake van maatwerk en kan gecombineerd worden met andere werkwijzen zonder paarden.

Individuele coaching en counselling met paarden
Met deze vorm van ondersteuning kun je eerlijke antwoorden vinden op jouw persoonlijke vraagstukken. Equine Assisted Coaching en Counselling is een toegankelijke vorm van leren door middel van ervaren, voelen en beleven.

Paarden en begeleider helpen je leren en accepteren, om zo jouw leven weer in balans te krijgen, zowel op privé- als werkgebied. Het doel van de sessie is afhankelijk van de hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Samenwerken
  • (Persoonlijk) Leiderschap
  • Non-verbale communicatie 
  • Assertiviteit 
  • Creativiteit 
  • Probleemoplossend vermogen 
  • Verantwoordelijkheid 
  • Vertrouwen

Ook heeft deze vorm van omgang met paarden een therapeutische werking bij verlies of andere ingrijpende gebeurtenissen.

Teamcoaching met paarden
Mensen leven net als paarden in kuddes (gezin, werk, sociale leven). Iedereen levert in zo'n 'kudde' een bijdrage, die tevens belangrijk is voor de groep in zijn geheel. Zo werkt dit ook binnen een team. Teambuilding met de hulp van paarden geeft medewerkers van organisaties de kans om op een andere manier met elkaar aan de slag te gaan. Hoe wij dit aanpakken, kun je lezen in onze flyer over teamcoaching 'Het paard als spiegel'.

Als je wilt ervaren wat coaching en counselling met paarden inhoudt, meld je dan aan voor onze kennismakingsworkshop 'Coaching met paarden'.

Flyers
Workshop 'Het paard als spiegel'
Kennismakingsworkshop 'Coaching met paarden'
Kindercoaching met paarden